Achtergrondinformatie

In 2013 kreeg Ishmerai, op 6-jarige leeftijd, het idee om van de avondvierdaagse een sponsorloop voor Maluku te maken. Het was zo’n succes dat we besloten de actie uit te breiden. Onder de naam Kids4Maluku willen we meer kinderen mee laten doen. Door heel Nederland worden avondvierdaagsen, wandeltochten en sportevenementen georganiseerd. Heel veel Molukse kinderen doen dan mee en met Kids4Maluku kunnen zij zich heel eenvoudig inzetten voor Maluku.

Kids4Maluku zamelt geld in en geeft het geld aan een goed doel dat zich inzet voor het Molukse volk op Maluku. Sinds 2013 doneren we het geld aan Fonds Perdjuangan Republik Maluku Selatan (FPRMS). Dit is de spaarpot van de RMS-regering. De RMS-regering strijdt vanuit Nederland, op vreedzame wijze, voor een vrij Maluku en vrijheid is de basis voor een betere toekomst.

Meer dan alleen een geldinzamelactie

De Molukse geschiedenis wordt niet op school gegeven dus moeten wij, als ouders, dat zelf doorgeven. Ons doel was Ishmerai bewust te maken van haar Molukse identiteit, de Republik Maluku Selatan (RMS), de actuele situatie op Maluku en de onderdrukking door Indonesië. Dat Ishmerai hierdoor op het idee kwam om geld in te zamelen hadden we niet verwacht. Het bewust maken van Ishmerai is dus aardig gelukt en met het inzamelen van geld is zij zich er nu ook van bewust dat zij er ook daadwerkelijk iets aan kan doen.

Door het lopen van de avondvierdaagse als Kids4Maluku blijft de bewustwording van de situatie op Maluku niet alleen beperkt tot Ishmerai. Haar directe omgeving zoals familie, vrienden en klasgenootjes worden ook weer aan het denken gezet. Jaarlijks zijn er ongeveer 10 kinderen verspreid over heel Nederland die meedoen met Kids4Maluku. Deze kids zorgen er dus voor dat het verhaal van Maluku wordt doorverteld, dat de Molukse identiteit blijft bestaan en dat de RMS-regering meer financiële middelen krijgt voor de strijd voor een vrij Maluku.

Groeien

Kids4Maluku moet groeien. Het is dus belangrijk dat de kinderen en sponsors ons blijven steunen. Alle kinderen die meedoen worden beloond voor hun hulp. Jaarlijks zorgen we ervoor dat de kids in het zonnetje worden gezet. Afgelopen jaren bijvoorbeeld, werden de kinderen persoonlijk bedankt door de President van de RMS.

Sponsors houden we via email op de hoogte over hoe het gaat met de kids tijdens de avondvierdaagsen en natuurlijk over hoe het gaat met het geld inzamelen. Aan het einde van de avondvierdaagsen maken we een nieuwsbrief met de totale opbrengst en wat leuke verhaaltjes van de kinderen.

Geef het Molukse volk haar vrijheid terug