14 okt
  • By Ishmerai Makatita
  • Cause in

Chey in actie voor slachtoffers aardbevingen

Deel dit bericht!

Afgelopen weken zijn er meer dan 1200 aardbevingen op Maluku geweest en het gaat nog steeds door. Tientallen mensen zijn omgekomen en honderden gewond geraakt. Veel mensen zijn gevlucht naar de bergen uit angst voor een tsunami en wonen noodgedwongen in tentenkampen met veel te veel mensen, er is een tekort aan medicijnen, zeilen, babyvoeding, luiers, maandverband, en natuurlijk eten en drinken.

Wat erg dacht ik… ik moet iets doen!!!

Tijdens de kinderboekenweek afgelopen week was er een boekenmarkt op school en konden kinderen hun boeken verkopen. Ik bedacht meteen dat ik de opbrengst van mijn boeken zou gaan doneren aan de slachtoffers van de aardbevingen, mijn hele opbrengst! Ik vertelde dit aan mijn juf en die zei direct “Wat een goed idee! Morgen moet je de klas maar even vertellen over je actie. Misschien zijn er wel klasgenootjes die je willen helpen.” Dus ik besloot een presentatie te maken met mijn bff Jaydin. Voordat de boekenmarkt begon mocht ik mijn presentatie doen dat ging heel goed. Daarna kwamen mijn mama en papa met 2 koffers kinderboeken die we konden verkopen. Ik had één tafel maar we hadden zóveel boeken dat mijn juf snel nog een tafel erbij zette. Samen met mama alle boeken uitgestald, een bordje erbij waar we voor staan en mijn spaarpotje met een persoonlijk briefje voor losse donaties. De boekenmarkt begon en het was één groot succes. Ik had veel boeken verkocht en mijn klasgenootjes doneerden ook een deel van hun opbrengst en de juffen deden ook een donatie. In totaal heb ik met de boekenmarkt € 27,70 opgehaald en papa heeft er € 35,- van gemaakt. Nadat mama dit verhaal op facebook had gezet, zijn er nog verschillende donaties geweest en de tussenstand is nu €90. 

Dit voelt zo goed! Ik ben zo blij en dankbaar ?? dat ik op deze manier iets kan betekenen voor de slachtoffers van deze natuurramp.  

De aardbevingen zijn trouwens nog steeds niet gestopt! Na afloop van de boekenmarkt heeft de school besloten mij nog meer te helpen met een de statiegeld/flessenbonnen actie. We hebben flyers en posters gemaakt en op school opgehangen. Zo hopen we nog meer geld te verzamelen voor ons Maluku. U kunt ook nog doneren, een klein of groot bedrag dat maakt niet uit. Alles is welkom en zó hard nodig. Uw donatie mag naar NL60ABNA0510674895 tnv. J. Makatita o.v.v. Kids4Maluku actie Chey aardbeving.

♡♡♡ Lieve mensen onwijs bedankt ♡♡♡

♡Cheymene Jada Tuankotta♡