29 mei
  • By Ishmerai Makatita
  • Cause in

2e Pinksterdag 5km rennen door de bubbels

Deel dit bericht!

De avondvierdaagse lopen alle kids in hun eigen omgeving met hun eigen school. Dat is natuurlijk leuk maar het is ook heel leuk om met Kids4Maluku samen als groep iets te doen. Dus op zoek naar een leuk sportevenement, kwamen we uit bij de Bubble Run in Zwolle. Vijf kilometer rennen met tussendoor grote bubble zones. Een hardloopevenement was voor mij iets nieuws maar die bubbels… dat moest ik gewoon even proberen. Chevayo en Nazário vonden het ook een leuk idee en samen met onze ouders en oom Silas hadden we ons ingeschreven.

Tweede Pinksterdag was het zo ver. Als half Nederland naar de Ikea of Meubelboulevard gaat gaan wij 5km rennen voor Maluku. Het weer was in ieder geval super. Che en Naz waren er al toen wij aankwamen. Maar wij waren ook nog mooi op tijd hoor. Terwijl ik mijn startnummer op mijn shirt spelde was Naz al verdwenen in de bubbels dus dat begon al heel leuk. Kwartiertje voor de start deden we met alle deelnemers een warming up. We moesten springen, huppelen, zwaaien en strekken. In het begin deed iedereen heel enthousiast mee maar na 5 minuten begon er al iemand (papa) te zuchten en te kreunen… en dan moesten we nog aan de 5km beginnen. Maarre ja, we hadden dus niet speciaal getraind voor de Bubble Run en dat was ook helemaal niet nodig. Er was geen officiële tijdmeting het ging vandaag vooral om de lol! Na een kwartiertje warming up kregen we eindelijk het startsignaal. Che en ik renden alvast vooruit. Che had al vaker hardloopwedstrijden gedaan en mijn doel was om hem in ieder geval bij te houden. Dit ging heel goed we hadden een lekker tempo en vooral de bubble zones waren super. De bubbels waren echt hoog. Zo hoog, Naz verdween er gewoon helemaal in. Het grootste gedeelte hadden Che en ik gerend alleen het laatste stuk hebben we tussendoor even gewandeld. Maar van ons groepje kwamen Che en ik als eerste over de finish in ongeveer 40 minuten. Papa en oom Silas probeerden ons nog in te halen maar het duurde nog wel even voor we ze bij de finish zagen. Daarna kwamen Nazário, bongso Eba, bongso Delaney en mama over de finish. Bij de finish hadden we Naz nog even flink in het schuim gezet. Ondanks dat we niet getraind hadden hadden we wel een mooie prestatie geleverd. Dus toen we weer opgedroogd waren hadden we wel wat verdiend… hamburgers en ijsjes! 

Lijkt het jou ook leuk om met Kids4Maluku als groep iets leuks te doen? Vrijdagavond 16 juni as lopen wij de nacht van de vluchteling een wandeltocht van 10km in A’dam. Doe mee, hartstikke gezellig en we hebben altijd plek in onze groep voor jong en oud!

Lukt het niet om mee te doen? Sponsoren mag natuurlijk ook altijd. Klik op donaties voor de gegevens

Groetjes Ishmerai