12 apr
  • By Ishmerai Makatita
  • Cause in

Reactie op oproep uit Maluku

Deel dit bericht!

OPROEP UIT MALUKU, 12 April wordt op Ambon een herdenking gehouden ter ere aan hen die zijn gestorven strijdend tegen de bezetting en onderdrukking van het Molukse volk. Steun de herdenking en geef de mensen kracht, motivatie en inspiratie om door te gaan in de strijd voor vrijheid.

REACTIE KIDS4MALUKU

Wij zijn geen grote leiders. Wij zijn Kids4Maluku, wij zijn kinderen in de leeftijd van 7-13 jaar, maar we zijn wel bezig met Maluku. Wij groeien op in Nederland en hier voelen we ons ook thuis maar tegelijkertijd leren wij ook over onze Molukse roots en weten wij dat wij een land hebben Maluku. 

Als kind leren we om samen te spelen, eerlijk te zijn en elkaar te helpen. Als wij dan de verhalen horen dat het land Maluku is afgepakt van het Molukse volk en dat de mensen niet eerlijk worden behandeld dan willen wij helpen.

Overal waar wij komen vertellen we over Maluku over de bezetting en onderdrukking van het Molukse volk. Dit doen we op school maar ook bij sportevenementen waar wij aan meedoen zoals wandeltochten, hardloopwedstrijden en kickbokswedstrijden. Zo proberen we door heel Nederland, maar ook in het buitenland het verhaal van Maluku te vertellen.

Wat heel belangrijk voor ons is, is dat u in Maluku doorgaat met de vreedzame acties. Met uw acties wordt het verhaal dat wij vertellen namelijk veel sterker. Dus blijf actievoeren. Hou het eenvoudig en vooral veilig en maak goed gebruik van social media. Uw acties in Maluku inspireert ons in Nederland om ook door te gaan en zo maken we elkaar sterker.

MENA