24 sep
  • By Ishmerai Makatita
  • Cause in

Dam tot Dam 2017 Alsof 5km nog niet genoeg was!

Deel dit bericht!

Hoi hoi ?? hier is mijn Dam tot Dam verslagje! Foto’s? Helemaal onderaan de pagina!

Samen met Cheymene Jada en Samuël heb ik zaterdag 16 september jl de Dam tot Dam wandeltocht gelopen ??We hadden het allemaal weer goed geregeld. We hadden fans mee (onze ouders) en voor al onze zware spullen hadden we een supportwagen (buggy) mee, bestuurd door Revelinyo (broertje van Chey & Samuël).

Rond 10.00 waren we op het station in Zaandam. Niet veel later kwamen Cheymene Jada, Samuël, Revelinyo samen met hun ouders aan op het station. We waren er nog maar net en we hadden alweer grote lol samen. Tikkertje spelen tussen de mensen… en we waren het station nog niet eens uit ? Eenmaal buiten moest ik meteen mijn poncho aan. Het regende en het was code geel vandaag dus het zou alleen maar erger worden. Maar wij zijn Kids4Maluku, we lopen voor een goed doel, géén regenbui ? die ons kan tegenhouden!!

Niemand van ons wist de weg naar de start dus we liepen automatisch richting het centrum. Opeens zagen we ook bijna geen andere mensen meer. Best raar want het was best druk in de trein. In de verte zagen we gelukkig een bord en we liepen dus wel goed, maar het voelde toch nog steeds een beetje raar. We hadden al best ver gelopen maar nog steeds geen start gevonden. Papa keek voor de zekerheid toch even op google maps. Bleek dat het bijna 2km lopen is van het station naar de startplek, en dan moesten we nog aan de 5km beginnen. Maar goed, het was gezellig onderweg en het regende al wat minder dus het viel gelukkig mee. Vlakbij de start begrepen we ineens waar al die mensen gebleven waren. We zagen een bordje naar opstapplaatsen voor pendelbussen!! Volgende keer beter opletten … Scheelt 2km.

Eenmaal aangekomen wilden we meteen van start. Net toen we onder de opblaasbare “start” poort wilden lopen zakte die helemaal in elkaar. Recht voor onze voeten. Gelukkig hadden ze de poort heel snel opzij geschoven en konden we beginnen aan de echte wandeltocht. Na een paar meter keek ik achterom, ik zag niemand meer achter ons. Dus ik, snel even wat verder naar voren lopen om te kijken of er nog mensen voor ons liepen… helemaal niemand. Blijkbaar liepen de meeste mensen de grotere afstanden. Maakt niet uit, alleen met ons groepje lopen was ook heel leuk alleen moesten we nu zelf goed op de pijlen letten. Bij de eerste stempelpost konden we wat spelletjes doen en kregen we een goody bag. Heel leuk maar veel te zwaar om mee te lopen dus hup alles in de buggy van Revelinyo.

Bijde volgende post kregen we een spijsbroodje en een appel. Heel lekker… voor papa en mama… ik hoef dat niet. We waren nu ongeveer op de helft. Achter de stempelpost was een restaurant daar gingen we even lekker wat warms drinken. Toen mama verse munt thee ging drinken vroeg Samuël “Gaat u bladeren drinken??”? Hij had het nog nooit gezien!! Drinken op, snel naar het toilet en daar gingen we weer. Ondanks de code geel viel het gelukkig heel erg mee met de regen en waren we al snel bij de finish. Vlak voor de finish werd Cheymene nog geïnterviewd door AT5. Stond ze heel mooi met haar Kids4Maluku shirt in beeld.

Bij de finish kregen we onze medailles en was het tijd voor een frietje. Daarna hebben we lekker gespeeld en keken we naar de andere mensen die binnen kwamen. We zagen een aantal andere Molukse groepen die van Amsterdam naar Zaandam hadden gelopen. We zagen storm troopers je weet wel van Star Wars. En, ook heel leuk, er waren ook nog wat Kids4Maluku supporters!

Het was de eerste keer dat Cheymene Jada en Samuël aan een 5km wandeltocht meededen en, per ongeluk, liepen ze er maar meteen 7. Ze hebben het supergoed gedaan en ik vond het heel leuk om met hen te lopen. Met deze tocht hebben ze ongeveer €100 bijelkaar gelopen. De teller staat nu al bijna op €3000.

Wilt u ze ook nog sponsoren? Maak uw bijdrage over op IBAN NL60 ABNA 0510 6748 95 op naam van Kids4Maluku ovv Cheymene en/of Samuël.

 

Next event: 9 dec Scheveningen Light Walk 7,5km. Samen lopen? Mail me: ishmerai.makatita@kids4maluku.com