08 sep
  • By Ishmerai Makatita
  • Cause in

Airborne 2017 15km wandelen, lachen en zere voeten

Deel dit bericht!

Hoi hoi! Daar ben ik weer!!?? Zaterdag 2 september heb ik de Airborne gelopen, niet 10km… maar 15km!! Samen met Isabella, Graziana & Fennah. De 10km lopen we vaker dus dat is een makkie. Dit jaar wilden we een echte uitdaging dus we besloten de 15km te lopen. Met het lopen van de Airborne werken wij op onze manier aan een vrij Maluku.

Om 8.50 stapten wij, mama, papa en ik, in de trein naar Oosterbeek. In Deventer stapten Fennah en haar vader ook bij ons in de trein. Fennah en ik waren al meteen een beetje aan het klieren met elkaar ? Toen we in Oosterbeek waren aangekomen stonden Isabella en haar vader ons al op te wachten. Daarna liepen we naar de start. Daar moesten we eerst nog wachten op Graziana en haar moeder. De vader van Graziana bracht hen met de auto en wou ons dan even succes wensen. Lief hè… maar de auto kwam nooit aan… heel Oosterbeek is namelijk afgesloten voor auto’s tijdens de Airborne ? Ze moesten ergens buiten Oosterbeek overstappen op speciale bussen voor de Airborne.

Anyway toen ze er waren gingen we meteen van start. Graziana en ik wilden eerst aan een prijsvraag meedoen, maar Isabella & Fennah gingen zo snel van start dat we de vragen maar hebben laten zitten. Onze eerste rustpunt was op het Airborne War Cementary. Hier liggen de soldaten die zijn omgekomen tijdens de slag om Arnhem in de 2e Wereld Oorlog. Erg indrukwekkend om te zien hoe jong ze zijn gestorven voor de vrijheid en mooi om te zien dat ze niet worden vergeten. Een heleboel militairen van over de hele wereld brengen deze dag een groet bij het monument op de begraafplaats.

Snel weer verder. Isabella en Fennah voorop. Die liepen echt snel! Voor we het in de gaten hadden waren we al op de helft. Hier was onze 2e stop, lekker op een bankje gezeten muziekje erbij, broodje worst en cola. In de vakantie hadden we ook heel veel gelopen, dat was een goede training, alleen de schoenen waar ik toen op liep waren helemaal op. De zolen waren zelfs gescheurd dus heb ik ze maar weggegooid. Voor de Airborne liep ik dus op andere schoenen maar die liepen toch niet zo goed. Mijn voeten begonnen al pijn te doen en ik kon niet meer zo heel snel lopen. Dus het was erg fijn om even te zitten.

Vanaf hier ging de tocht weer richting de Oosterbeek. Het werd steeds drukker met publiek langs de straten en fanfares. We stopten nog één keer voor een ijsje en een toiletbezoek en toen liepen we zo door naar de finish. Ik heb een roos gekregen en nog wat foto’s genomen toen we over de finish kwamen. Na afloop hebben we nog wat gedronken, gespeeld en selfies gemaakt. Ik had wel zere voeten maar gelukkig geen blaren en ook geen kramp ? Het was rond 19.00 toen we Isabella en haar vader hadden uitgezwaaid. Het was zo gezellig dat ze bijna de trein hadden gemist. Ze moesten hard rennen joh ? maar ze hadden hem wel gehaald! Graziana, Fennah en ik en onze ouders natuurlijk moesten allemaal dezelfde kant op. Dus wij gingen met zijn allen met de trein naar Arnhem. Daar besloten we met zijn allen een hapje te gaan eten. Dat was supergezellig ik had een hele grote pizza en een lekker ijsje. Tussendoor met z’n 3tjes lekker lol getrapt terwijl onze ouders gezellig aan het kletsen waren. Het was een hele leuke dag en we waren rond 23.30 pas weer thuis.

Bedankt tante Isabella, opa Ferry, Fennah, oom Demy, Graziana, tante Patricia en oom Brian voor de leuke dag ?❤ Pap & mam ook bedankt natuurlijk ?

CHIPS… helemaal vergeten met mijn sponsorlijst rond te gaan! Wilt u mij sponsoren? Maak dan uw bijdrage over op IBAN NL60 ABNA 0510 6748 95 op naam van Kids4Maluku.

Next events: damtotdam wandeltocht, 5km, 16 sep. Scheveningen light walk, 7,5 km, 9dec. Loop je ook mee?Mail me dan even: ishmerai.makatita@kids4maluku.com hieronder zie je hoe leuk het is om samen te lopen.