25 jun
  • By Ishmerai Makatita
  • Cause in

Ishmerai in Actie

Deel dit bericht!

Deze week begon voor mij de Avond4Daagse (10km per dag), de meesten hadden hem al gelopen… Maar ik dus nog niet ? Ik heb een dagboekje bijgehouden, veel leesplezier. Foto’s staan onderaan de pagina.

Maandag 12 juni, eerste dag avond4daagse. Ik liep natuurlijk niet alleen. Ik liep samen met een paar vrienden van school, Frederique, Indy, Kyan, Esther en Faya en onze ouders. We waren goed bezig, af en toe snoepen ? maar vooral lopen natuurlijk. Ik merkte dat het dit keer beter ging als vorig jaar. Toen had ik erg veel last van hooikoorts en klaagde ik de hele tijd… ‘Pap…. Zijn we er al?’, ‘Hoelang nog?’, ‘Ik ben zo moe…’ Maar vandaag geen hooikoorts en ook geen pijn in mijn voeten. Dat was fijn! Frederique en ik verzonnen onderweg grappige namen voor elkaar. Dat was leuk en daardoor vlogen de kilometers zo voorbij. Wat ik wel jammer vond… Alle scholen hadden kraampjes met eten en drinken onderweg… alle scholen behalve onze school ? Ik had natuurlijk zelf wel snoep en drinken mee maar omdat er geen kraampje was gingen we ook nergens rusten! Maar verder ging het allemaal wel goed en was het erg leuk!!? Dit was het voor vandaag… Doei doei!

Dinsdag 13 juni, dag 2. Hallo!! Ben ik weer… Vandaag waren pap en ik een beetje laat. Net toen we aankwamen zagen we iedereen al lopen… Dus het laatste stukje moesten we even sprinten naar ons groepje. Mama stond ergens langs de route om foto’s van ons te maken. Daarna liep ze met ons mee. Ik liep weer met mijn vrienden. We hebben gekletst, selfies gemaakt… en natuurlijk gesnoept ? lekker hoor!! We hadden echt heel veel lol. Kyan had een sticker gevonden en plakte die de hele tijd op de rug van Frederique en Indy ? Daarna plakte ik het op mijn vaders shirt. Hij had het niet eens door ? Hahaha!! Even later gebeurde er iets heel erg. Ik struikelde en viel hard op het grindpad. Knie kapot en mijn handen waren helemaal rood!? Het deed erg veel pijn maar ja ik moest wel doorlopen. Na een tijdje ging het gelukkig weer iets beter! Vandaag hadden pap, mam en ik trouwens heel toevallig alle drie iets met Alifuru aan. Pap en mam hadden dezelfde Alifuru shirt aan en ik had mijn Alifuru pet op…? Wel grappig! Mijn voeten deden op het laatst een beetje pijn, dus morgen doe ik mijn andere schoenen aan. Voor de rest was vandaag weer ECHT HEEL FANTASTISCH LEUK!? Nou… Dit was het voor vandaag… Doei doei! #Gewond aan mijn arme knie..?

Woensdag 14 juni, dag 3. Hi allemaal, daar ben ik weer! De avond4daagse is tot nu toe echt heel leuk. Mijn knie deed gelukkig geen pijn meer, maar het was vandaag wel een erg zware dag. Het was vandaag erg warm en droog, echt een hooikoortsdag. Ik had al neusspray gebruikt maar ik had toch nog heel veel last van de hooikoorts. Ik had hoofdpijn en bij elke stap moest ik niezen ? Zo irritant… heb wel 4 pakjes zakdoeken opgemaakt!? De anderen van ons groepje hadden het vandaag ook wat moeilijker. We hadden natuurlijk al 20km gelopen de afgelopen twee dagen en door warmte liep iedereen wat langzamer. Maar ondanks de hooikoorts ging het lopen eigenlijk best goed. Samen met Esther liep ik helemaal vooraan. Op een gegeven moment moesten we zelfs even wachten op de rest. Dat was wel leuk trouwens. Net  toen Esther en ik een plekje in de schaduw hadden gevonden om even uit te rusten en om op de anderen te wachten kwam er een oude mevrouw naar ons toe en kregen we beiden een zakje chips? Het was weer een lange dag en mijn voeten deden op het laatst wel een beetje pijn hoor.. Arme voeten…? Maar we zijn bijna klaar. Morgen hebben we een rustdag! Dus geen 10km lopen… Maar…. Sponsors zoeken! Overmorgen is het defile! Ik heb er zoveel zin in, tenminste.. Als het maar geen hooikoorts dag is. Nou dit was het voor vandaag… Doei???

Donderdag 15 juni, rustdag. Vandaag heb ik goed uitgerust ? Trouwens nog drie sponsors binnengehaald. Helaas waren de meeste mensen niet thuis.

Vrijdag 16 juni, defilé! Vrijdag is altijd de leukste avond! Ongeveer 8.000 wandelaars, en een aantal fanfares lopen vandaag door het centrum van Zwolle. Het is altijd erg druk en super gezellig langs de route. Aan het einde van het defilé lopen we langs het gemeentehuis waar de burgemeester alle wandelaars toezwaait. Het defilé is voor iedereen 5km en dus liepen we vandaag ook met de andere kinderen van school die de 5km lopen ? We hadden veel lol onderweg. Ik ben nog gesponsord door een paar ouders van mijn klasgenootjes en ik heb ook nog veel Kids4Maluku supporters gezien onderweg. Echt superrr cool ?? dat ze mij komen aanmoedigen en ik kreeg zelfs ook snoep van hen.

De tussenstand is nu 2165 euro. We willen dit jaar graag 4500 euro bereiken. Steunt u onze actie en heeft u nog wat euro’s over maak dan een bijdrage over op:

  • maak uw bijdrage over op IBAN NL60 ABNA 0510 6748 95
  • op naam van Kids4Maluku
  • wilt u op de hoogte blijven vermeld dan ook uw emailadres in de omschrijving