11 jun
  • By Ishmerai Makatita
  • Cause in

Meet & Greet 2017

Deel dit bericht!

Vandaag staat de meet & greet met de president en de regering van de RMS op het programma.

Net als vorig jaar is het ingepland op de herdenkingsdag van de 6 Molukse strijders, omgekomen tijdens de beëindiging van de treinkaping in De punt 40 jaar geleden. Voor ons kids is het een leerzame dag. We leren een stuk geschiedenis die heel moeilijk is uit te leggen maar wel heel belangrijk is om te weten.

Gelukkig gaat het niet alleen over de geschiedenis, maar vooral ook over de toekomst. Kinderen zijn de toekomst, wij zijn kids, dus wij zijn de toekomst! Dat is de reden dat Kids4Maluku is uitgenodigd door president Wattilete voor een meet & greet met de RMS regering. De president en de regering willen deze dag graag kennis met ons maken en zijn ook heel benieuwd naar hoe wij als kinderen over bepaalde dingen denken.

Wat echt heel leuk was aan de meet & greet, was dat de RMS regering echt weet wie wij zijn. Van Chevayo bijvoorbeeld wisten ze dat hij heel goed kon voetballen en van Cheymene dat ze ook de Johan Cruyff Kids Run heeft gerend als Kids4Maluku. Dus we hebben het gehad over heel veel leuke dingen maar ook over serieuze zaken. De president heeft bijvoorbeeld uitgelegd hoe ze werken aan onze afspraak om een deel van onze opbrengst te besteden op gebied van onderwijs voor de kinderen op Maluku. Na afloop van de meet & greet hield de president een toespraak in de grote zaal. Als laatste riep hij Kids4Maluku op het podium en toen kregen we allemaal een oorkonde uitgereikt en natuurlijk een heel groot applaus van alle mensen in de zaal.

Het was echt een superrrrr lange dag maar erg leuke dag!