13 feb
  • By Ishmerai Makatita
  • Cause in

Topoverleg met president Wattilete

Deel dit bericht!

Hallo allemaal,

Vandaag, 4 februari 2017, was een spannende dag. Ik ben samen met papa en mama naar Huizen geweest. Daar had ik een vergadering met de president van de RMS, president Wattilete. Een paar weken terug had ik de president een email gestuurd over hoe de opbrengst van Kids4Maluku het beste gebruikt kan worden. Daar gaan we vandaag over praten. Ik heb wel eens eerder met de president gesproken maar we kennen elkaar natuurlijk niet zó goed, dus ik vond het best spannend. Je weet natuurlijk nooit zeker wat zo’n belangrijk persoon van mijn idee vindt. Misschien vindt hij het helemaal niks. Maar ik vraag het gewoon want ik denk dat ik daar Maluku beter mee kan helpen.

Oké dit is het idee:

De RMS regering geeft geld uit aan allerlei dingen die nodig zijn voor de vrijheid van Maluku, dat is duidelijk. Het meeste geld van de RMS wordt dus gebruikt voor de toekomst van Maluku. Dat is ook wel logisch, alleen er zijn zoveel problemen op Maluku waar nu ook iets aan gedaan moet worden. Het idee is dus dat de RMS regering een deel van de opbrengst van Kids4Maluku gaat gebruiken voor dingen waar ze op Maluku nu iets aan hebben.

Tijdens het gesprek werd ik heel blij toen de president vertelde dat hij mijn idee erg  goed vindt. We hebben afgesproken dat 20% van de opbrengst van Kids4Maluku (ruim 700 euro!) gebruikt gaat worden ter ondersteuning van kinderen van de RMS gevangenen. Het is de bedoeling dat ze dat geld gebruiken voor schoolspullen etc.

Omdat we toch bezig waren met afspraken maken dacht ik laat meteen mijn tweede idee vertellen. Alle kinderen die afgelopen jaar hebben meegedaan en die dit jaar meedoen krijgen gratis entree voor de viering van de proclamatie van de RMS (25 april 2017 in Apeldoorn). “Doen we”, zei president Wattilete. “Ieder kind die met het Kids4Maluku shirt aan én met een brief van Kids4Maluku bij de ingang komt mag gratis met 1 begeleider naar binnen.”

Cool toch! Gewoon binnen een half uur een deal maken met de president! Dat is echt vet want dat maak je niet elke dag mee en uiteindelijk vond ik het eigenlijk best wel leuk en ik ben erg blij met de afspraken die we gemaakt hebben.

Groetjes,

Ishmerai