21 okt
  • By Ishmerai Makatita
  • Cause in

Graziana loopt naar Vaassen, eerbetoon aan 1e generatie Molukkers

Deel dit bericht!

Zaterdag 22 oktober is er een wandeltocht van het Oranjepark in Apeldoorn naar de Molukse wijk in Vaassen. De tocht is zo’n 10km lang en is een eerbetoon aan de 1e generatie Molukkers hier in Nederland en Kids4Maluku is erbij!

Met deze tocht wordt herdacht dat:

  1. Molukkers 65 jaar in Nederland zijn.
  2. 40 jaar geleden het kamp waar de Molukkers waren gehuisvest met veel geweld werd ontruimd.
  3. Het wijkgebouw in Vaassen 30 jaar bestaat.

De tocht staat ook in het teken van 300 videobanden. Van 1979 tot 1995 legde een groep jonge Molukkers het alledaagse leven en culturele evenementen vast in een gesloten Molukse gemeenschap, denk aan sportactiviteiten, muziekoptredens, traditionele bruiloften, kinderactiviteiten, interviews en reportages. Bijna 40 jaar later zijn de vergeten videobanden op een zolderkamer teruggevonden. Met dit beeldmateriaal en opnames die oa tijdens de wandeltocht worden gemaakt wordt uiteindelijk een documentaire gemaakt.

kids4maluku Graziana KaihenaNamens Kids4Maluku loopt Graziana Kaihena mee. Als jullie haar zien, moedigen jullie haar dan even flink aan?!

Liefs Ishmerai