29 aug
 • By admin
 • Cause in

We hebben een website, BEDANKT D.IS.XT!

Deel dit bericht!

20160514_2112012
Vandaag, 26 augustus 2016, ben ik samen met mam en pap bij D.IS.XT geweest.
Een tijdje terug, 14 mei jl om precies te zijn, hebben we kennisgemaakt met oom Damiel Tallane. Er was een Molukse theatervoorstelling en ik mocht tijdens de voorstelling wat vertellen over Kids4Maluku, wat we doen en de gedachte erachter.

Na afloop van de theatervoorstelling kwam oom Damiel naar ons toe. Hij vond mijn verhaal zo goed dat hij mij graag wilde helpen. Mooi, dacht ik, weer een bedrag wat ik op mijn sponsorlijstje kan bijschrijven. Maar het ging iets anders dan verwacht. Oom Damiel gaf ons een kaartje van zijn bedrijf D.IS.XT en zei “Wat je met Kids4Maluku doet is zó goed, wij willen je graag helpen om de groei van Kids4Maluku te realiseren. Jullie hebben nog geen website? Wij willen graag helpen om een website template voor Kids4Maluku te uploaden, dat doen we geheel vrijblijvend!”

De website is nu officieel online en dus is het de hoogste tijd om het team van D.IS.XT persoonlijk te bedanken voor hun hulp. Met een taart van de beste banketbakker van Zwolle in de hand, gingen we naar D.IS.XT in Apeldoorn. We hebben kennisgemaakt met oom Levi Imlabla, de andere eigenaar van D.IS.XT en andere leden van het team. We hebben gezellig gekletst, we kregen een rondleiding én we hebben oom Damiel nog kort geïnterviewd.

 • Vertel eens iets over jullie en D.IS.XT?
  Levi en ik kennen elkaar van middelbare school, maar Levi zat altijd een klas hoger dan mij. Na onze middelbare school periode is ieder zijn eigen weg gegaan. Tot we elkaar op kerstavond tegen kwamen in een restaurant in Arnhem. Waar eigenlijk het avontuur begon. Twee jongens met Moluks bloed door de aderen, die hongerig zijn naar vernieuwing. Nog geen 3 minuten later stond er een belafspraak gepland en twee dagen later zaten we gedachten uit te wisselen. En voor je het weet start je met elkaar een bedrijf en ben je inmiddels 3 jaar verder. Help je met een team, Neerlands grootste bedrijven bij massamediale campagnes.
 • Waarom helpen jullie Kids4Maluku?
  “Helpen van anderen zit in ons DNA” De reden dat wij jou helpen is vooral omdat het heel bijzonder is wat jij doet. Negen jaar, en dan het lef hebben om dit initiatief te nemen. Mensen te helpen die je eigenlijk niet kent. Hoe jij het verhaal van Kids4Maluku in een theaterzaal met honderen mensen durft te vertellen is heel bijzonder. Jou idee van Kids4Maluku is ook meer dan alleen mensen op Maluku helpen. Met Kids4Maluku help je indirect ook mensen aan de dagelijkse beweging, niet geheel onbelangrijk tegenwoordig. Je stimuleert andere kinderen om mee te doen en initiatieven te nemen en je zet grote mensen aan het denken. Wij leren bijvoorbeeld ook dingen van jou! Op jonge leeftijd hadden we ideeën genoeg, alleen durften we het niet om het om te zetten op die leeftijd. Om diverse reden hebben wij ons tegen lopen houden, van bescheidenheid tot onzekerheid. In onze cultuur is het ook niet vanzelfsprekend dat je als individu iets onderneemt. Wij zijn blij dat we dat steeds meer zien maar op jou leeftijd is het uitzonderlijk. Dus wij zijn dan ook heel trots op jou dat jij dit doet op deze leeftijd. En toen wij dit hadden besproken met ons team, was het snel beslist. Tuurlijk gaan wij kids4maluku helpen.
 • Oom Damiel u heeft zelf ook een zoontje?
  “Ik heb inderdaad een zoontje. Hij is nu vier, lopen gaat te traag, hardlopen is leuker. Als hij over een paar jaar groter is dan zal ik zeker vragen of hij met Kids4Maluku wilt meedoen.
 • Ik kan verder geen vragen bedenken. Heeft u zelf nog iets te vertellen?
  “Om het af te sluiten wil ik graag nog het volgende zeggen: Wij hopen dat veel ouderen en kinderen je initiatief gaan steunen. Het is een bijzonder initiatief, het is ook een verhaal dat verteld moet worden en doorgegeven moet worden aan de generaties hierna. En als wij hier een bijdrage aan kunnen leveren dan doen wij dat graag.”

 

Nogmaals bedankt D.IS.XT we zijn supertrots dat we nu een eigen website hebben!

Liefs Ishmerai