10 jun
  • By Ishmerai Makatita
  • Cause in

Avondvierdaagse Ishmerai

Deel dit bericht!

Kids4Maluku krantenartikel avondvierdaagse 2016
Eerste krantenartikel van Kids4Maluku het verscheen in de Stentor en het AD, klik er op om het te lezen

De avondvierdaagse is nu ook voor mij begonnen. Ik ben de laatste van Kids4Maluku die de avondvierdaagse loopt dit jaar. Hier een kort verslagje van mijn avondvierdaagse.

Maandag 6 juni, dag 1:

Maandag begon ik met de avondvierdaagse en dat was best vermoeiend! Voordat ik begon met lopen werd ik door de telefoon geïnterviewd door een mevrouw van de krant. We gingen nog snel even Spikey uitlaten. Daarna op de fiets naar het sportveld want daar begon het. We moesten nog even wachten voordat we mochten starten. We zijn trouwens alleen met 4 kinderen van school die de 10km lopen. Het 1e stukje was makkelijk maar daarna werd het steeds zwaarder en zwaarder… ik kreeg erg last van hooikoorts en kon niet zo snel meer lopen… maar ik heb ook wel lol gehad samen met mijn klasgenootjes. We hebben het in ieder geval wel gehaald en aan de finish stond mama samen met de fotograaf van de krant. Dus dat was ook een leuke afsluiting. Morgen dag 2… wish me luck…

Dinsdag 7 juni, dag 2:

Ik heb geen hooikoorts meer… tenminste vandaag ging het in ieder geval veel beter dan gisteren. Het was wel heel warm weer maar gelukkig geen regen. Mama kon vandaag ook de hele 10km meelopen dat was wel leuk. Ik begon vandaag rustig te lopen… de eerste helft van de tocht liep ik een stukje achterop mijn klasgenootjes. Op de helft wachtten ze even op mij en samen liepen we de rest van het stuk tot aan de finish. Er zouden op de helft van de route mensen van school staan met drinken en iets lekkers… maar op de een of andere manier mis ik ze telkens, gisteren ook al…  best jammer… maar gelukkig heeft papa zijn rugtas vol met drinken en snoep dus ik overleef het wel! Ik zag vandaag trouwens ook nog mijn andere klasgenoten die de alleen 5km lopen (de watjes).

Oh ja en we hebben natuurlijk ook nog geld ingezameld….. de tussenstand is al ongeveer €2700 goed he… het record van vorig jaar (€3000) gaan we verbreken. Maar help ons het doel van €6000 te halen.


s4Maluku Ishmerai Makatita avondvierdaagse 2016-02Woensdag 8 juni, dag 3:

Het ging heel goed. Het was niet zo warm dus we konden goed doorlopen. Mijn favoriete snoep deze avondvierdaagse is bubblegum. Je weet wel, die roze kauwgom, waar je heel goed kauwgombellen mee kan blazen. Voordat de avondvierdaagse begon kon ik dat niet. Maar nu, tijdens het wandelen, ben ik al 3 dagen aan het oefenen en nu kan ik hele grote kauwgombellen blazen. Soms gaat het nog wel eens fout en floept mijn kauwgom zo uit mijn mond maar meestal lukt het grote bellen te blazen. Ik had trouwens eindelijk geen last van hooikoorts en na 3 dagen hebben we eindelijk ook eens een rustpunt van onze school gevonden en kregen we eindelijk wat te drinken!!!

Donderdag 9 juni, rustdag:

Toen ik thuiskwam van school meteen op de bank neergeploft, verder heb ik me vandaag niet meer bewogen.

Vrijdag 10 juni, dag 4 Defilé!

Vandaag was de laatste dag dat ik ging lopen. Het was superleuk. We liepen nu met de hele school samen. Zwolle heeft de grootste avondvierdaagse van Nederland er liepen bijna 9000 kinderen mee. Er waren veel muziekkorpsen en er was hééél vééél publiek. We liepen met ons Kids4Maluku bord en een heleboel mensen herkenden mij van de krant. Er was ook heel veel Moluks publiek die mij aanmoedigde. Eén oma rende mij zelfs achterna om 10 euro te sponsoren echt cool hoor! Ik kreeg ook veel snoep en ook bloemen. Na afloop hebben we thuis nog gezellig met mijn opa’s en oma’s nagepraat.

En dan nu de tussenstand: drieduizend en tweehonderd euro tadaaaaaaaaaa!!! RECORD VERBROKEN!!  Ons doel van 6000 euro hebben we nog niet gehaald. Maar u kunt ons nog helpen.

Groetjes Ishmerai