14 mei
  • By Ishmerai Makatita
  • Cause in

14 mei 2016, een bijzondere dag!

Deel dit bericht!

Vandaag was de theatervoorstelling krijgers en overheersers van de zang/theatergroep Tala Mena Siwa. De voorstelling vertelt de geschiedenis van het Molukse volk. Vanaf de oorsprong honderden jaren geleden tot aan nu.

Voor mij was het ook spannend. Ik werd namelijk drie dagen geleden gebeld door oma Ebe van Tala Mena Siwa. Een deel van het programma ging niet door en toen vroeg ze of ik misschien iets wilde komen vertellen over Kids4Maluku. Natuurlijk wil ik dat!! Samen met papa en mama hebben we snel op papier gezet wie Kids4Maluku is en wat Kids4Maluku doet.

Er zouden twee voorstellingen van krijgers en overheersers worden gegeven. De afspraak was om na elke voorstelling in het lounge gedeelte van het theater onze presentatie over Kids4Maluku te houden. Toen we aankwamen in het theater gingen we onze spullen klaarzetten en oefenen. Ondertussen kwamen de gasten binnen. We besloten te stoppen met oefenen. In plaats daarvan gingen we de gasten langs met mijn sponsorlijst en haalde in korte tijd ongeveer 100 euro op.

De voorstelling begon en de gasten gingen de zaal binnen. Wij bleven in de lounge om te oefenen. Wij waren er klaar voor. We hadden de beste plaats in de lounge uitgezocht zodat iedereen ons heel goed kon zien. Toen was het zover. De voorstelling was afgelopen. Iedereen liep de zaal uit naar de hal en wij stonden klaar in de lounge. Weet je wat er gebeurde… helemaal niets!!! Niemand kwam de lounge in!!! Snel overleg, wat gaan we doen?! Weet je wat, we houden onze presentatie gewoon in de hal!! Zo gezegd zo gedaan. De presentatie verliep aardig. We stonden op een verhoging dus we waren goed te zien. Er was aardig wat publiek en na afloop kregen we een paar leuke reacties en zelfs wat nieuwe sponsors. Op zich positief maar het was natuurlijk in de ontvangsthal en dan heb je helaas toch niet van iedereen de aandacht.

Opa Agoes, van de organisatie, zag dat. Hij kent mij al en vindt het erg goed wat ik doe met Kids4Maluku. Hij zei tegen ons “Straks met de tweede voorstelling doen we het anders. Wacht maar even ik ga wat regelen.” Papa en mama wachtten nieuwsgierig in de hal. Ik ging mooi even spelen met mijn nieuwe vrienden, de kinderen van Tala Mena Siwa. Ondertussen begon de tweede voorstelling al bijna en daar was opa Agoes weer. Hij zei “Het optreden in de hal, dat is niets… mensen letten niet op. Dus ik heb geregeld dat jullie voor de voorstelling begint jullie praatje mogen houden in de zaal!” Dat was geweldig. We kregen ook zitplaatsen op de eerste rij precies in het midden. Toen was ik aan de beurt. Het was muisstil in de zaal toen ik mocht vertellen, en toen ik klaar was kreeg ik een groot applaus. De president van de RMS zat ook op de eerste rij en gaf nog snel even een handje. We hebben toen de voorstelling heel goed gezien en weet je wat grappig was… wij hadden nog betere plaatsen dan de president!! Het was echt een mooie voorstelling maar het mooiste voor mij moest nog komen.

Na afloop kwamen er veel mensen uit het publiek naar mij toe. Ze vonden het heel mooi wat ik doe. Het meest bijzondere is dat mensen mij ook beloofden te helpen. Zo heeft D.IS.XT ons nu uiteindelijk geholpen met deze website en daarnaast worden we ook gepromoot op de blog van Mailili Sassabone, met haar 20.000 volgers krijgen we in een keer veel publiciteit. Maar het begon eigenlijk met het telefoontje van Tala Mena Siwa met de uitnodiging om iets over Kids4Maluku te vertellen. Eerst in de lounge en daarna in de zaal.

Papa en mama zien het nog iets anders, voor hun begon het allemaal toen ik met het idee kwam om iets te doen voor Maluku. “Dat is het begin van al het goede wat nu op je pad komt en je hebt het zelf voor elkaar gekregen!” Tja wat moet ik daar nu op zeggen.

Voor mij is het belangrijkste dat ik iets kan doen voor Maluku en met al jullie hulp lukt het misschien zelfs om ons doel te halen. 6000 euro’s dat zou geweldig zijn, toch?

Liefs Ishmerai